Gegevensverwerking

Data-entry

Data-entry is het invoeren van gegevens. Dat klinkt nog niet erg specifiek. Het kan inderdaad alle kanten op gaan:

  • heb je een enquête verstuurd waarvan de reacties moeten worden ingevoerd en/of gesorteerd?
  • loopt de afdeling order-entry achter en kun je even wat extra handen gebruiken?
  • wordt het tijd om die Rolodex te digitaliseren?
  • is de kilometeradministratie onleesbaar geworden?

Met plezier en accuratesse verwerk ik de gegevens in jouw database.

Gegevensbestanden opzetten en onderhouden

Je kunt data-entry ook breder trekken en denken aan het opzetten en onderhouden van gegevensbestanden.

Met een up-to-date klantenbestand is het benaderen van jouw klanten of klantgroepen niet steeds opnieuw een uitzoekklus.
Is het je al eens overkomen dat je de opzegtermijn van een abonnement of overeenkomst hebt laten verlopen waardoor je er nu nog aan vastzit? Een contractenadministratie maakt in één oogopslag duidelijk waar je de komende maand aandacht aan moet besteden. De contactgegevens staan er bij, zodat opzeggen of verlengen meteen kan gebeuren. Het overzicht helpt ook bij de bewustwording van het aantal verplichtingen dat je bent aangegaan. Misschien zitten er wel diensten bij die elkaar deels overlappen. Andersom kan er ook een overzicht worden opgesteld van contracten die met jou zijn aangegaan, zodat je eraan wordt herinnerd dat het tijd is voor een contactmoment met jouw klant.

Als je in het bezit bent van een kwaliteitscertificaat dan is het zaak om het kwaliteitshandboek niet te laten versloffen. Het is zonde om het alleen voor de audit op te poetsen. Als je de Plan-Do-Check-Act-cyclus goed toepast is het handboek een hulpmiddel voor iedereen binnen jouw bedrijf, waardoor kwaliteit ook echt gaat leven en er continu verbetering plaatsvindt.
Het bijwerken van de procesbeschrijvingen in het handboek en het monitoren van de opvolging van verbeterpunten zijn taken die je goed kunt uitbesteden. Ik denk dat het zelfs een voordeel is als er af en toe vreemde ogen meekijken, omdat je zelf de gang van zaken vanzelfsprekend kunt gaan vinden.

Correspondentie  Notuleren  Organiseren  Ordenen  Websitebeheer  Tarief